Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Україна в Другій світовій війні: погляд з ХХІ століття


До Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років відбулася історична година «Україна в Другій світовій війні: погляд з ХХІ століття» для студентів Хмельницького базового медичного фахового коледжу.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років. Україна вшановує кожного, хто боровся з нацизмом, а також пам’ять мирних цивільних людей, які загинули або постраждали від бойових дій та окупації їхніх міст і сіл, дітей війни, примусових робітників.

Про Другу світову війну – найкривавіший глобальний конфлікт, який охопив значну частину планети, говорили Андрій Попик – викладач Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту та Олексій Наконечний – капітан 19-ї ракетної бригади «Свята Варвара».

В ході заходу було розкрито внесок українців у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні; в яких арміях та на яких фронтах українці боролися з нацизмом, не маючи незалежної держави; наскільки Україна постраждала під час Другої світової війни; коли настала перемога над нацизмом; мужність Збройних cил України в сучасних реаліях повномасштабної війни росії проти України.

Під час заходу презентовано книжково-ілюстративну виставку «В книжковій пам’яті – миттєвості війни».




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com