Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Герої України – учасники російсько-української війни: Хмельницька область


Відбулася презентація біобібліографічного покажчика «Герої України – учасники російсько-української війни: Хмельницька область».

На захід завітали: Дмитро Чавалах – Герой України, уродженець селища Ярмолинці; батьки Героя України Івана Зубкова Антоніна Петрівна та Іван Іванович із Деражні; мати Героя України Дмитра Крамара пані Наталя та його дружина Тетяна з с. Гвардійське; дружина Героя України Дмитра Васильєва Ірина.

Онлайн до заходу долучилися здобувачі освіти Кам’янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, родичі, близькі, знайомі та побратими Героїв України.

Укладачка видання, головний бібліограф відділу краєзнавства Оксана Шеін розповіла про структуру покажчика, назвала імена та подвиги військових, які включені до видання, презентувала відеоролик про Героїв України – учасників російсько-української війни з Хмельниччини.

Дмитро Чавалах поділився спогадами про виконання бойового завдання, період реабілітації під час окупації на Херсонщині та переїзд на підконтрольну територію України, відповів на запитання присутніх.

Антоніна Зубкова, мати Івана Зубкова, розповіла про дитячі та юнацькі роки свого сина, охарактеризувала його подвиг під час оборони Донецького аеропорту, пригадала процес впізнання тіла та подякувала за вшанування пам’яті сина. У виконанні батька Героя України Івана Івановича звучали патріотичні пісні.

Поетеса, членкиня Національних спілок письменників і журналістів України Лідія Ярохно із Старокостянтинова зачитала свої вірші, присвячені пам’яті кіборгів.

Перша вчителька Дмитра Крамара Світлана Ганджук із села Гвардійське поділилася спогадами про свого учня та показала відеоряд світлин з його шкільного життя.

Директор бібліотеки Катерина Чабан акцентувала увагу на тому, що стартував XVIII Обласний форум «Книжкова весна на Хмельниччині» і в його межах проводиться цей та інші заходи. Вона повідомила про те, що даний біобібліографічний покажчик отримають територіальні громади, вихідцями з яких є Герої України, занесені до видання, та присутні на цьому заході.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com