Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Круглий стіл «Книга Хмельниччини: видання, доступ, читання


В рамках XVІІІ Обласного форуму «Книжкова весна на Хмельниччині» відбувся круглий стіл «Книга Хмельниччини: видання, доступ, читання», який проведено у змішаному форматі.

У засіданні взяли участь: в.о. генерального директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, доктор наук із соціальних комунікацій Олег Сербін; заступник директора Українського інституту книги Роман Рущенко; президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація, кандидатка наук з соціальних комунікацій Оксана Бруй; спеціалісти управління культури Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької обласної державної адміністрації та Головного управління статистики у Хмельницькій області, письменники, представники ЗМІ, бібліотечні працівники. Модерувала захід директор Хмельницької ОУНБ Катерина Чабан.

Учасники охарактеризували державну підтримку книговидання, зосередившись на Програмі поповнення фондів публічних бібліотек україномовними книжками у 2018 – 2021 рр. та на конкурсах культурно-мистецьких проєктів, спрямованих на видання книжок у 2022 – 2024 рр. Представники Хмельницької та Кам’янець-Подільської міських територіальних громад презентували книги, видані в рамках місцевих програм підтримки книговидання; охарактеризували надходження обов’язкового краєзнавчого примірника в обласний краєзнавчий депозитарій.

Письменники Хмельниччини звернули увагу на проблеми доступності книжкової продукції; форми роботи, що використовують для популяризації своїх видань та розвитку місцевого літературного процесу; підтримку місцевих письменників для збагачення культурного життя регіону.

Бібліотечні працівники обговорили шляхи покращення доступу до літературних ресурсів та спільні зусилля щодо збагачення літературного потенціалу області; стимулювання інтересу до читання серед різних груп населення; використання інноваційних технологій для підвищення доступності літератури та просування читання.

Всі питання, які обговорювалися на круглому столі, відобразили важливі аспекти проблеми читання та промоції книги. Учасники заходу підсумували, що увага до літератури та доступ до неї завжди є ключовими аспектами культурного розвитку, а читання має глибокий вплив на формування особи людини і громадянина.

Цей захід став важливим кроком у підтримці читання та культурного розвитку Хмельниччини.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com