Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Творча зустріч студентів ВПУ № 25 з Степаном Бортнічуком


До Міжнародного дня театру відбулась творча зустріч студентів ВПУ № 25 з Степаном Бортнічуком, заслуженим артистом України, актором Хмельницького обласного академічного музично-драматичного театру імені Михайла Старицького.

Міжнародний день театру відзначається щорічно, починаючи з 27 березня 1961 року. Рішення про відзначення цього свята прийнято на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО.

Зустріч проходила в форматі відкритого діалогу, тому всі бажаючі долучилися до спілкування з актором, поставили свої запитання.

Під час заходу актор привідкрив завісу творчого театрального життя, розповів про свій життєвий і творчий шлях, відповів на запитання.

«Театр – це моє життя. Це не тільки професія, а й сенс життя та стан душі» – наголошує митець. Театр сьогодні став тією потужною силою, здатною надихати, давати життєву енергію у новій воєнній реальності.

Степан Карпович наголосив на важливості не зупинятися на шляху до досягнення своїх мрій, бути натхненними та мотивованими для своїх власних творчих зусиль.

Спілкування було дуже атмосферним, щирим та приємним, бо якщо людина живе своєю справою, дихає нею, ця любов та енергетика передається і оточуючим.

Гостям заходу представлено книги за тематикою.

Довідка:

Бортнічук С. К. у 1973 році закінчив Харківський інститут мистецтв імені І. П. Котляревського.

Трудову діяльність розпочав у 1973 році на Закарпатті. Працював в Ужгородському обласному драматичному та Мукачівському російському драматичному театрах. За 15 років створив понад 30 образів з найкращих творів української та зарубіжної драматургії.

З 1992 року – актор Хмельницького обласного музично-драматичного театру імені Михайла Старицького. На рахунку актора безліч чудових ролей.

У 2002 році провідному майстру сцени С. К. Бортнічуку присвоєно Почесне звання «Заслужений артист України».

25 вересня 2010 року Бортнічук С. став лауреатом Хмельницької міської премії імені Богдана Хмельницького.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com