Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Їх об`єднала доля непроста


Відбувся літературний перформанс «Їх об`єднала доля непроста» приурочений Всесвітньому дню письменника та 90-річчю від початку та арештів діячів української культури.

У заході взяли участь: Інна Приймак, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української філології Хмельницького національного університету; Людмила Шостацька, поетеса, дослідниця, публіцистка та студентська молодь Хмельницького національного університету.

Під час заходу Інна Приймак ознайомила присутніх із життєвим та творчим шляхом поетів доби «Розстріляного відродження»: Євгена Плужника та Володимира Свідзінського. Звернула увагу на складну долю письменників та повідала цікаві факти з життя.

Людмила Шостацька познайомила із своїм життєвим шляхом, розповіла, коли вона почала писати вірші та що її на це підштовхнуло. Зупинилась на своїй краєзнавчо-дослідницькій діяльності, яка займає вагоме місце, адже протягом чотирьох років Людмила Василівна досліджувала історію свого рідного села Миколаїв Хмельницького району. Продекламувала власні вірші та по завершенню подарувала літературно-мистецький альманах «На берегах Альти» в який увійшла її поезія.

Увазі присутніх була презентована книжкова виставка «Письменники з мужнім і чутливим серцем».




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com