Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Презентація бібліографічного покажчика


Відбулася презентація бібліографічного покажчика «Слово проти сталі: книги про російсько-українську війну у фондах Хмельницької ОУНБ».

Покажчик літератури про російсько-українську війну – це компіляція документів, досліджень, творів мистецтва та особистих свідчень, що висвітлюють різні аспекти війни: військові стратегії, соціокультурні зміни, втрати та трагедії, а також маштабування спроб відновлення після війни.

Видання знайомить читачів з книжковим фондом Хмельницької ОУНБ починаючи з 2014 року, в якому висвітлюються як об'єктивні факти та і емоційні аспекти російсько-української війни: систематизовано літературні праці цивільних людей, які описують життя у війні й поза нею; військових, волонтерів, які публікують власні нотатки, записки з фронту, нариси з війська, фронту чи прифронтових територій, оточених міст, наукові видання, художню позу та поезію, книги з теми вимушеної еміграції. Всього представлено275 видань, які згруповані у 6 розділах.

Заступник директора з наукової роботи Маковська Валентина розповіла про структуру та внутрішню логіку видання, завідувач читального залу Семенюк Лілія провела розгорнутий огляд літератури, яка була представлена на книжкових виставках «Вистояли – переможемо!» та «Війна у слові подолян».

Примірники бібліографічного покажчика подаровано учасникам презентації від наукових бібліотек та обласних закладів культури.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com