Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Вежа Мінерви» та «ORIENT. Близько до ворога»


Відбулася творча зустріч та презентація ретродетективів «Вежа Мінерви» та «ORIENT. Близько до ворога» нашої землячки з Кам’янця-Подільського Лори Підгірної.

На захід завітали освітяни, бібліотекарі закладів вищої та загальної середньої освіти міста, студентська молодь Хмельницького національного університету та поціновувачі творчості письменниці. На платформі ZOOM до заходу долучилися користувачі публічних бібліотек області.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих героїв, які віддали своє життя за свободу та незалежність України.

Лора Підгірна розповіла про історію написання ретродетективів «Вежа Мінерви» та «ORIENT. Близько до ворога», героїв та їх прототипи. Акцентувала увагу на історичних фактах давнього Проскурова та пригодницьких складових, що тісно переплетені між собою. Авторка наголосила, що подї у її творах відбуваються на початку ХХ століття. Поділилася своїми планами на майбутнє.

«Читаючи мої романи, ви умовно пройдете вулицями давнього Проскурова, зупинитеся у затишних кав'ярнях, відчуєте дух старовини... А також вивчите географію, історію Далекого Сходу та інших країн», – сказала письменниця.

Зі словами вдячності до авторки звернулася заступниця директорки з внутрішньобібліотечних питань Олена Баворовська та побажала, щоб твори письменниці були екранізовані в майбутньому.

У виконанні Віталія Коваля, викладача Хмельницької школи мистецтв, звучала мелодія «Король часу».

Лора Підгірна подарувала у фонд бібліотеки презентовані ретроромани з дарчим написом.

Під час заходу презентовано виставку-інсталяцію «Панянка детективу» з фондів бібліотеки.

На завершення всі бажаючі придбали книги та отримали автограф авторки.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com