Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Знавець душі народної


До 185-річчя від дня народження українського письменника І. Нечуя-Левицького відбувся усний журнал «Знавець душі народної».

У заході взяли участь Інна Приймак, кандидат філологічних наук, доцент кафедри української філології Хмельницького національного університету; студентська молодь Хмельницького національного університету та бібліотечна спільнота бібліотек області

Під час заходу присутні ознайомилися із життєвим шляхом письменника, з цікавими фактами, які характеризують Нечуя-Левицького, як людину дуже скромну, чутливу, закохану в життя та в свою рідну українську землю.

Інна Володимирівна розповіла про творчість письменника, яка становить важливий етап у розвитку українського реалізму та наголосила на тому, що вперше в українській літературі автор зумів показати, як соціальне середовище впливає на формування особистості. Твори письменника відзначаються виразністю і життєвою переконливістю у відтворенні картин життя українського народу, його історії.

На завершення було презентовано книжкові твори автора та продекламовано вірш Бориса Грінченка присвяченого Івану Нечую-Левицькому:

За все те, що зробив, що наш край звеселив

Поетичним добром: Не вважавши на нашу тісноту

Ми б’ємо всі чолом.

За твою для Вкраїни роботу




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com