Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Проблема насилля та жорстокості стосується кожного


Відбулась бесіда з елементами тренінгу до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок «Проблема насилля та жорстокості стосується кожного» для учнівської молоді Хмельницького ліцею №16 імені Володимира Козубняка.

Катерина Антонюк, бібліотекар ІІ категорії читального залу гуманітарного профілю розповіла про проблему домашнього та гендерно зумовленого насильства. Учнівська молодь дізналась про принцип ненасилля, дискримінацію щодо жінок, психічне здоров’я та психосоціальний добробут. Було проведено психологічні вправи для усвідомлення, що таке насильство і чому не можна про нього мовчати.

Ольга Чорна - начальниця відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення та розвитку інфраструктури Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області ознайомила учасників з правопорушенням прав щодо жінок, різними формами насильства в сучасному світі та терміновим заборонним та обмежувальним приписом для кривдника. Юристка повідомила молодь про дії у випадку насильства у сім’ї та куди звертатися по допомогу.

Під час заходу презентовано книжкову виставку «Скажи насильству: Ні».







 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com