Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Я родом із листопаду...


Відбулася творча зустріч «Я родом із листопаду...», присвячена 70-річному ювілею Ніни Шмурікової-Гаврилюк – поетеси, членкині Національної спілки письменників України, лауреатки обласних і міських премій імені Тараса Шевченка, імені Микити Годованця, імені Миколи Федунця та імені Богдана Хмельницького, а також лауреатки літературної премії імені Платона Воронька за кращу книгу для дітей українською мовою; американо-української відзнаки імені Івана Багряного. Ніна Миколаївна нагороджена Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом». Заслужений працівник освіти України.

На захід завітали письменники, освітяни, музиканти, друзі, знайомі, родичі та поціновувачі творчості Ніни Миколаївни. Дистанційно доєдналися мешканці Чуднівської міської територіальної громади, земляки поетеси із села БабушкИ та ДацькИ, фахівці та користувачі публічних бібліотек області, бібліотекарі з КЗ «Обласна бібліотека для дітей та юнацтва» Житомирської обласної ради та наукової бібліотеки Ужгородського національного університету.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять воїнів-захисників, які віддали свої життя за свободу і незалежність України.

З вітальним словом до ювілярки звернулася заступниця директора Хмельницької ОУНБ Олена Баворовська, яка висловила вдячність поетесі за її твори і книги, а також від директора Катерини Чабан вручила Ніні Миколаївні подяку за поповнення бібліотечних фондів, співпрацю у просвітницькій роботі на ниві краєзнавства та з нагоди 70-річчя від дня народження.

Вітання линули від земляків Ніни Шмурікової-Гаврилюк, представників вищого навчального закладу, де свого часу навчалася ювілярка, колег по перу: Віталія Мацька – поета, прозаїка, літературознавця, члена Національних спілок письменників і журналістів України, доктора філологічних наук, професора; Василя Горбатюка – директора Хмельницького обласного літературного музею, прозаїка, члена НСПУ та НСЖУ, який вручив Ніні Миколаївні подяку від Хмельницької обласної ради та цінний подарунок; Віталія Міхалевського – голови обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, котрий вручив Почесні грамоти від голови Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Павла Мовчана та Хмельницької обласної військової адміністрації.

Світлими спогадами про роки вчителювання Ніни Миколаївни у Хмельницькій ЗОШ № 28 (сьогодні – комунальний заклад загальної середньої освіти «Ліцей № 13 Хмельницької міської ради») поділилися педагоги з цього навчального закладу, а здобувачі освіти продекламували вірші авторки.

Звучали поезії у виконанні учениць Спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7 міста Хмельницького Катерини Гоцалюк та Дарини Христіної та у відеозаписі учнів Бабушківської філії КЗ «Чуднівський ліцей».

У відеозаписі звучали музичні вітання від колективу Чуднівського міського будинку культури.

На заході виконувалися пісні на слова Ніни Шмурікової-Гаврилюк у виконанні Михайла Люшні – композитора, диригента, керівника Хмельницької обласної організації Всеукраїнської музичної спілки, голови об’єднання подільських композиторів, художнього керівника ансамблю музики і пісні «Ретро» та хмельницького барда Леоніда Мазура. У записі пролунала пісня «Снігопад» на слова ювілярки, музика Івана Пустового – подільського композитора, поета, аранжувальника, артиста, автора гуморесок, пісенних текстів та ліричних віршів, заслуженого діяча естрадного мистецтва України.

На заході звучали вірші у виконанні ювілярки, спогади про її шкільні роки та переїзд у місто Хмельницький, яке стало для неї рідним.

Ніна Шмурікова-Гаврилюк подарувала бібліотеці нову поетичну книгу «Мозаїка ритмів», яка вийшла у видавництві «Дніпро» до її ювілею. Це зібрання різножанрових творів поетеси, яке орієнтоване на широке коло читачів.

Присутнім презентована книжкова виставка «Попросились в душу слова…» з фондів бібліотеки.








 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com