Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Фестиваль «Мовосфера»


У День української писемності та мови в бібліотеці відбувся фестиваль «Мовосфера», організований у співпраці з Центром професійного розвитку педагогічних працівників Хмельницької міської ради. Учасниками стали письменники, педагоги-філологи, бібліотечні фахівці, учасники розмовного клубу «Скажи мені українською» та користувачі бібліотеки.

Відкрили фестиваль директор бібліотеки Катерина Чабан та Оксана Ратушняк. директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Хмельницької міської ради.

Під час заходу презентовано книжково-ілюстративну виставку «Нас єднає мова», на якій представлена література з історії писемності та правопису, видання класиків української літератури, сучасна українська книга та література війни.

Учасники долучилися до написання ХХІIІ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності. Цьогоріч його авторкою стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Назва тексту – «Дороги України». Читав текст актор театру та кіно Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша у фільмі «Довбуш».

В рамках фестивалю відбулася презентація літературного проєкту «До автора в читальню», у якому взяли участь подільські письменники різних жанрів та тематик, члени НСП України: Ольга Саліпа, Ольга Ткач, Віоліна Ситнік, Альона Радецька; Юрко Даценко. Авторські зустрічі відбувались на п’яти локаціях, де письменники презентували свої власні книги, розповідали про їх героїв, давали відповіді на запитання учасників.

На завершення проведена рефлексія, де кожен мав можливість поділитися власними враженнями та емоціями. На згадку учасники зробили загальну світлину.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com