Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Вивчай та розрізняй


До Міжнародного тижня відкритого доступу та Глобального тижня медійної та інформаційної грамотності відбулася бесіда-застереження «Вивчай та розрізняй».

У заході взяли участь: журналістка редакції ЖАР.INFO, регіональна представниця Інституту масової інформації в Хмельницькій області Альона Береза; журналіст Харківського антикорупційного центру та хмельницького сайту «Є» Павло Новик; викладачі та студенти Хмельницького базового медичного фахового коледжу.

Гості заходу розповіли про небезпеки, які чатують на нас в інформаційному просторі та посилилися з початком повномасштабного російського вторгнення; способи розпізнати їх, а також запобігти небажаним впливам; чому важливо перевіряти інформаційні повідомлення; як розпізнати фейки та маніпуляції в медіа; які є види медіа та як вони впливають на суспільство; що таке прихована реклама та як вона на нас впливає.

Молодь дізналася, чи варто довіряти телеграм-каналам, в тому числі офіційним та місцевим, чи дотримуються вони журналістських стандартів; як перевірити зображення та відео на справжність та відсутність стороннього втручання та редагування; як відрізнити справжній обліковий запис у соцмережах від підробленого; які є фактчекінгові сервіси в Україні та за кордоном; отримали поради з інформаційної безпеки.

Під час заходу презентовано книжково-ілюстративну виставку «Медіа та інформаційна грамотність: захист від дезінфодемії».

Учасникам запропоновано долучитися до онлайнового тесту з медіаграмотності, який організовано національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та інформаційної політики України.








 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com