Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Домашнє насильство під час війни


Відбулася інформаційна година «Домашнє насильство під час війни» на базі Відокремленого структурного підрозділу «Хмельницький торговельно-економічний фаховий коледж Державного торговельно-економічного університету».

Фахівці бібліотеки наголосили, що повномасштабна війна загострила проблему домашнього насильства в Україні. Випадки фізичного, психологічного та іншого тиску існували й раніше, але під час війни потерпілі рідше звертаються за допомогою. Часто постраждалі бояться чи соромляться звертатися по допомогу через острах, що їх не зрозуміють чи будуть засуджувати.

Як повномасштабна війна вплинула на рівень домашнього насильства та його форми, молодь дізналася, переглянувши уривок з документальної стрічки «Поруш тишу».

Після перегляду психолог Хмельницького міського центру соціальних служб Олена Атаманюк розповіла присутнім, які дії однієї людини стосовно іншої можна вважати насильством, його види та ознаки; які психологічні наслідки насилля в сім’ї та які спільні риси кривдників.

Пані Олена розповіла, що потрібно робити у випадку, коли хтось став свідком насильства та куди потрібно звертатися по допомогу.

Для молоді презентовано літературу з фондів бібліотеки, яка висвітлює різні прояви насильства в умовах війни.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com