Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Продуктові набори та миючі засоби від Угорської Екуменічної Служби Допомоги


Колектив бібліотеки висловлює щиру вдячність народу Угорщини, Регіональній спілці угорців імені Святого Іштвана Szent Istvan Hmelnyickiji Magyarok Egyesulete та його голові Атіллі Сікорі за надану допомогу у воєнний час. Продуктові набори та миючі засоби від Угорської Екуменічної Служби Допомоги (Президент Ласло Легель) передані сьогодні переселенцям з Маріуполя, Луганська, Кривого Рогу, Краматорська, які працюють в бібліотеці, приходять сюди займатись з батьками та бабусями на бібліотечних посиденьках, працівникам, які постраждали від воєнної агресії росії, багатодітним та малозабезпеченим родинам.

Сьогодні у Хмельницькій громаді проживають понад 50 тисяч переселенців. Вони відвідують бібліотечні заходи, майстер-класи разом із Хмельницьким Клубом Толерантності, є працевлаштовані та волонтери, що працюють у бібліотеці.

Ми високо цінуємо внесок усіх, хто сьогодні надає підтримку українцям у подоланні наслідків війни, втрат, пережитих стресів. Ми разом зі Спілкою робимо все, аби люди Хмельниччини знали більше про Угорщину, її історію і традиції, її народ, збереження угорської мови, історії та культури. В бібліотеці є можливість читати угорські книги та книги про Угорщину.

На передачі пан Атілла ознайомив колектив із фактами надання Угорщиною допомозі Україні, відкритті садочку і школи, допомоги, наданої воїнам у військовому шпиталі та інших установах Хмельниччини.

На заході був присутній помічник народного депутата України Сергія Мандзія Владислав Лисенко. У його зверненні висловлені побажання до єднання народів, спростування фейків, підтримки постраждалих та відновлення України.

Директор Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки подякувала від усіх користувачів та працівників, звернула увагу гостей на ту підтримку, що надається з перших днів війни переселенцям у бібліотеці, потреби користувачів закладу та висловила надію на подальшу співпрацю.









 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com