Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Краєзнавчі читання в пам'ять професора Лева Васильовича Баженова


Відбулись Перші краєзнавчі читання в пам'ять професора Лева Васильовича Баженова. Всеукраїнська конференція проходила на базі Хмельницького кооперативно-торгівельного інституту ХКТЕІ і зібрала представників наукових кіл Хмельниччини, Вінничини, Житомира, Чернівців, членів Національної спілки краєзнавців України, органів влади та місцевого самоврядування, студентів та викладачів вишів, громадськість. На засіданні були присутні члени родини ученого.

Як член організаційного комітету у конференції взяла участь директор бібліотеки Катерина Чабан з презентацією "Праці професора Лева Баженова у фондах Хмельницької ОУНБ". Бібліотека вдячна ученому та членам родини за подаровані видання, проведені у бібліотеці зібрання краєзнавців області, за участь у науковій роботі бібліотеки.

У виступах учасників піднімались різні питання життєдіяльності видатного ученого, від його навчання у кооперативному технікумі до викладання, створення і керівництва Центром дослідження історії Поділля НАН України при Кам'янець-Подільському університеті, розбудову краєзнавчого руху в області, відзначались особисті та людські якості.

До участі у заході онлайн долучились низка науковців, краєзнавців та користувачів Хмельницької ОУНБ та бібліотек області.

В рамках конференції відбулось вручення обласної премії імені Володимира Гериновича у галузі історико-краєзнавчих досліджень автору Володимиру Островому за дослідження про Володимира Гериновича та авторському колективу науковців за видання про Красилівщину в 1917-1921 роки.

Голова обласного відділення НСКУ Юрій Телячий вручив відзнаки з нагоди Дня краєзнавця. Оголошено про прийняте рішення про виготовлення пам'ятної медалі Лева Васильовича Баженова, меморіальної дошки на його честь, започаткування щорічних таких читань. Прийнято відповідну резолюцію.

Дякуємо авторам Комарніцькому О.Б. та Федорчуку В.М за подароване для бібліотеки нове видання "Іван Вікторович Івах: людина, вчений -методист, менеджер вищої освіти" від авторів.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com