Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Презентація культурологічного проєкту «Портрет на фоні епохи»


До Міжнародного дня музеїв відбулася презентація культурологічного проєкту «Портрет на фоні епохи» комунального закладу «Палац Сангушків» Ізяславської міської ради.

На заході були присутні: заступник начальника управління культури Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької облдержадміністрації Валентина Лукашук; історик, член Національної спілки краєзнавців України, т. в. о. директора комунального закладу «Палац Сангушків» Ізяславської міської ради Віктор Кучерук; письменники Віталій Міхалевський та Людмила Рудківська; поет, в. о. голови Харківської обласної організації Національної спілки письменників України В’ячеслав Романовський; студентська молодь Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту.

На початку заходу вшанували пам'ять загиблих захисників та захисниць Української держави, усіх цивільних жертв російсько-української війни.

З вітальним словом до присутніх звернулася Валентина Лукашук. Катерина Чабан, директор Хмельницької ОУНБ, привітала з Днем вишиванки та Міжнародним днем музеїв, презентувала книжкову виставку «Крізь плин століть і гомін сьогодення», на якій представлено літературу з фондів бібліотеки та книги, які надав Хмельницький обласний краєзнавчий музей.

Віктор Кучерук в рамках культурологічного проєкту «Портрет на фоні епохи» презентував краєзнавчі студії «Барбара Сангушко – 305» та «Білотинський фарфор».

Під час презентації першої студії «Барбара Сангушко – 305», Віктор Кучерук розповів про княгиню Барбару Сангушко, її громадське життя, літературну творчість та господарську діяльність. Зокрема в інформаційних повідомленнях було розкрито її стосунки із родиною та дітьми. Презентуючи другу краєзнавчу студію «Білотинський фарфор», доповідач розповів про багатогранну історію села Білотин Ізяславського району, у якому функціонувало Білотинське фарфорово-фаянсове підприємство, яке, на жаль, уже не функціонує. Розповіді були доповнені відеорядом із світлин, що ілюстрували інформаційні повідомлення.

На завершення Віктор Кучерук вручив «Подяку за допомогу у реалізації культурологічного проєкту» Хмельницькій ОУНБ, а поет В’ячеслав Романовський прочитав власні патріотичні та ліричні вірші і подарував свої поетичні збірки у фонд бібліотеки.










 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com