Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Європейська співпраця в умовах війни: виклики та можливості


В рамках святкування Дня Європи в Україні – 2023 відбувся захід «Європейська співпраця в умовах війни: виклики та можливості».

Мета зустрічі - підвищення обізнаності про Європейський Союз та зміцнення співпраці між Україною та Європейським Союзом, а також зосередження уваги на значну підтримку тих країн, які стали партнерами України в контексті російської агресії та висвітлення важливості європейських цінностей і ролі діаспори в їх сприянні.

Основними учасниками заходу були представники національних спільнот Хмельниччини: Голова Хмельницького обласного осередку Спілки поляків України Франц Міцінський, Голова товариства німців Хмельниччини «Відергебурт» Володимир Бауер, Голова правління Хмельницької регіональної спілки угорців імені Святого Іштвана Аттіла Сікора. Серед почесних гостей: начальник управління культури Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької ОДА Оксана Натальська, кандидат історичних наук, доцент Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, член НСКУ, Почесний краєзнавець України Юрій Блажевич.

Зустріч проходила у змішаному форматі. Аудиторія: офлайн – студенти-юристи міжнародного права, які мають інтерес до Європейського Союзу та міжнародного права; онлайн – представники Пунктів європейської інформації публічних бібліотек територіальних громад області.

Під час заходу відбулася цікава дискусія між гостями та присутніми на тему захисту прав людини та міжнародного права в сучасному світі.

Учасники мали можливість ознайомитися з експозиціями, присвяченими історії та культурі Європи, які були підготовлені консультантами Хмельницького ЦЄІ спільно з працівниками відділу літератури іноземними мовами.

Ми хочемо показати, що незважаючи на складність часів, зберігаємо дух єдності та культурного співтовариства Європи.










 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com