Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Владислав Заремба в соціокультурному просторі ХІХ століття


12 травня 2023 року працівники бібліотеки прийняли участь у роботі Всеукраїнського круглого столу (on-line) до 190-ої річниці від дня народження Владислава Заремби «Владислав Заремба в соціокультурному просторі ХІХ століття».

З доповіддю-презентацією виступили завідувач відділу мистецтв Неля Томаля та бібліограф відділу наукової інформації та бібліографії Аміна Попкова. Вони ознайомили присутніх із книжковими виданнями, які присвячені різним видам і жанрам української народної фольклорної творчості та наявні у фондах бібліотеки. Також охарактеризували бібліографічний покажчик «Український фольклор і епос у фондах Хмельницької обласної наукової бібліотеки» http://ounb.km.ua/vidanya/2022/2023_02_15_8_1.pdf підготовлений та виданий бібліотекою.

Учасники круглого столу озвучили актуальні та важливі проблеми культури, розкрили теми, які охоплюють широкий спектр мистецтвознавчих питань: «Роль Кароля Ліпінського у збиранні і популяризації української народної пісні»; «Дунаївчанин Владислав Заремба в культурно-освітньому просторі України другої половини XIX століття»; «Ноктюрн f-moll і. ф. добжинського в педагогічному репертуарі музичної школи»; «Фадей Ганіцький – фундатор професійної музичної освіти на поділлі»; «У спогадах і картинах дивовижна Україна»; «XIX століття – початок визрівання передумов для музичної фольклористики та його специфіка на Закарпатті» та ін.

Захід проводився Хмельницьким фаховим музичним коледжем ім. В.І. Заремби .





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com