Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Сімейні правовідносини в умовах воєнного стану


«Сімейні правовідносини в умовах воєнного стану» – тема інформаційної години для мешканців та користувачів публічних бібліотек територіальних громад області, яка відбулася на платформі Zoom.

Руслана Слободянюк, юристка Хмельницької обласної громадської організації «Подільська правова ліга», інформувала учасників про зміни, які внесені до нормативно-правових актів Цивільного та Сімейного кодексу України.

Спікерка заходу розповіла про особливості укладання та розірвання шлюбу під час війни. «Воєнний стан не є перешкодою для розірвання шлюбу... Передбачено два способи: через органи державної реєстрації актів цивільного стану та суд», – сказала юристка.

Пані Руслана інформувала учасників щодо реєстрації дітей, які народилися на тимчасово окупованих територіях України; перерахувала документи, які є підставами для проведення державної реєстрації народження та відновлення комплексної послуги для батьків новонароджених єМалятко на порталі «Дія». Говорила про особливості усиновлення дітей, виїзду дитини за кордон під час війни; стягнення аліментів (в т. ч. із військовослужбовців). Акцентувала увагу на особливостях оформлення спадщини; порядку реєстрації смерті в умовах воєнного стану та встановлення факту смерті на тимчасово окупованих територіях.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com