Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Рокам ніколи пам’яті не стерти


До Дня вигнання нацистських окупантів з України проведено патріотичну годину «Рокам ніколи пам’яті не стерти».

У заході взяли участь: заступник голови обласної ради організації ветеранів Микола Столяр; член обласної ради організації ветеранів Ганна Кухтюк; капітан військової частини Олексій Наконечний; подільський письменник Микола Коваль та учнівська молодь Хмельницького ліцею № 17.

Оскільки по усій Україні була оголошена повітряна тривога, патріотична година проходила у бомбосховищі. Проте це не зіпсувало заходу, а навпаки.

Під час заходу присутніх ознайомлено із хронікою подій визволення українських земель від німецько-фашистських загарбників; із злочинами, які було вчинено проти українського народу. Олексій Наконечний говорив про наслідки Другої світової війни та провів паралелі між війною сучасною. Ганна Кухтюк розповіла про всесвітньо відомого письменника Джеймса Олдріджа, який в березні 1944 року перебував у місті Проскурів у якості військового кореспондента та поділилася спогадами про листування з визволителем села Ружична Григорієм Макеєвим. Прослухали спогади та вірші присвячені темі війни у виконанні Миколи Коваля.

На завершення присутні прослухали варіацію на вірш Максима Рильського «Моя Батьківщина» поезію «Моя Україна».






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com