Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Бібліотека – спільнодія для твоєї мрії


Протягом двох днів на базі Хмельницької обласної універсальної наукової бібліотеки проходив XIV Форум бібліотекарів Хмельниччини «Бібліотека – спільнодія для твоєї мрії», який приурочений до Всеукраїнського дня бібліотек та об’єднав бібліотечну спільноту області, друзів та користувачів бібліотеки.

В рамках Форуму організовано низку професійних та просвітницьких заходів, підсумки обласних конкурсів, обласні урочистості, відзначення кращих бібліотекарів галузі, презентації книг, перегляди фото та книжково-ілюстративних виставок.

Розпочато Форум науково-практичною конференцією «Бібліотечний шлях в історії та сьогоденні Хмельниччини», під час якої заслухали виступи провідних фахівців з історії бібліотечної справи області та сучасних новацій: Катерини Чабан, Олени Айвазян, Валентини Черноус, виступи редактора журналу «Бібліотечний форум» Олени Башун, провідного бібліотекаря Луганської ОУНБ Любові Лисюк, директорки книгарні «Іноземка» Лариси Добротворської та повідомлення від інших фахівців.

Проведено обласні урочистості з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек та підсумки обласного конкурсу публічних бібліотек Хмельниччини на кращу сторінку в мережі Фейсбук, участі бібліотек Хмельниччини у конкурсах Всеукраїнського гатунку, в ході яких відзначено кращих фахівців бібліотечної галузі області Почесними грамотами Хмельницької обласної військової адміністрації, обласної ради, Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій, обкому профспілки працівників культури, обласного відділення ВГО УБА, дипломами переможців конкурсу публічних бібліотек Хмельниччини на кращу сторінку в мережі Фейсбук та Всеукраїнських конкурсів.

Організовано презентації книг: поетично-патріотичної збірки Лідії Ярохно «На терезах вічності»; видання Хмельницької ОУНБ «Хмельницька ОУНБ у двох століттях: документи і матеріали» та «Хмельницька ОУНБ в інформаційному просторі України: збірник доповідей і повідомлень науково-практичної конференції»; персональної виставки фотохудожниці Віри Єрифи «Кривий Ріг в об’єктиві»; бенефіс читача Віталія Паламарчука, знаного на Хмельниччині лікаря-кардіолога, кандидата медичних наук, заслуженого лікаря України; брифінг «Краєзнавчі видання в бібліотеці»; бібліотечну гутірку «Будь у тренді! Читай і зростай!». Здійснено перегляди книжково-ілюстративних виставок: «Літопис газетних статей у системі поточних державних бібліографічних покажчиків» (до 85-річчя видання); «Будь сучасним! Читай українською!»; «Унікальні словники та енциклопедії» та ін.

Заходи проходили в залах бібліотеки та на платформі Zoom, загалом бібліотечні заходи відвідали 1323 користувачі, 278 записались до бібліотеки, взяли участь у реверс-акції «День повернення забутих книг» 8 користувачів та повернули до бібліотеки книги, термін користування якими закінчився.












 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com