Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

На терезах вічності


В рамках XIV Форуму бібліотекарів Хмельниччини «Бібліотека – спільнодія для твоєї мрії» відбулася презентація книги «На терезах вічності» Лідії Ярохно – членкині Національних спілок письменників та журналістів України, вчительки, відмінника освіти України, волонтерки, громадської діячки, учасниці двох Майданів і двох міжнародних конгресів з проблем української мови, керівниці Старокостянтинівського міського осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Т. Г. Шевченка, володарки обласної премії імені Володимира Булаєнка, поетеси, яка нагороджена медаллю «Будівничий України» (2013 р.), патріотки.

Книга вийшла за сприяння та фінансової підтримки Старокостянтинівської міської ради, побратимів-свободівців – родини Ваврищуків.

На захід завітала студентська молодь Хмельницького інституту імені Блаженнішого Володимира Митрополита Київського і всієї України ПрАТ «ВНЗ «Міжнародна Академія управління персоналом».

З вітальним словом виступив Віталій Міхалевський – член Національної спілки письменників України, Національної спілки журналістів України, кандидат фізико-математичних наук, доцент Хмельницького національного університету, який є автором вступної статті до поетичної збірки.

Під час заходу поетеса розповіла про символічну назву своєї третьої поетичної збірки, її структуру. Повідала присутнім про своє дитинство, переїзд на Хмельниччину, пригадала свою маму та читання Кобзаря в сімейному колі, розповіла про волонтерську діяльність, спілкування з солдатами на передовій. Звучали патріотичні вірші, які увійшли до збірки у виконанні авторки. Поціновувачі творчості пані Лідії – бібліотекарка читального залу гуманітарного профілю Діана Дитко та бібліотекарка відділу краєзнавства Вікторія Луцюк декламували її вірші.

На зустрічі звучав вірш «Моя Хмельниччина» у виконанні Лариси Матковської – працівниці Віньковецької центральної бібліотеки та фрагменти передач радіо «Культура», присвячених творчості Лідії Іванівни.

На завершення заходу відбулася автограф-сесія.

До заходу в онлайн-режимі доєднались поціновувачі таланту пані Лідії з територіальних громад області.












 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com