Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Дитині – дитинство


«Дитині – дитинство» – тема дискусії з учнівською молоддю Хмельницького ліцею № 17, яка присвячена Міжнародному дню права знати, в рамках виїзного засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві».

Учасники заходу переглянули та обговорили документальний фільм «Томек В.» документальний фільм «Томек В.» польської режисерки Анни Вєцковскої з колекції DOCU/КЛУБ – Docudays UA. Фільм оповідає про 12-річного Томека, який після уроків дбає про свою родину: підробітки, переїзд до нової квартири, пошук різдвяних подарунків – усе це для Тома не проблема…

Керівниця кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві» Зоя Філіпенко перед переглядом фільму розповіла про діяльність кіноклубу, документальне кіно, яке переглядають учасники на засіданнях та історію виникнення Міжнародного дня права знати.

Під час обговорення піднімалися питання загальних прав дітей та прав дитини, передбачені законодавством в сфері праці; прав та обов’язків батьків.

«Батьки зобов’язані створити необхідні умови для підготовки до занять у домашній обстановці, а також загальні умови для своєчасного отримання дітьми середньої освіти і професійної підготовки. За порушення законодавства про загальнообов’язкову середню освіту передбачена адміністративна відповідальність батьків», – наголосив Роман Самчук, завідувач Хмельницького бюро правової допомоги.

Дискутували щодо залучення до робіт дітей, які не досягли працездатного віку, наслідків трудової експлуатації та оплати праці. Говорили про комунікативні здібності головного героя, його мрію та відмітили працелюбність Томека.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com