Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Українська незалежність: 30 років поступу


Відбулася презентація збірника матеріалів Всеукраїнської науково-практичної конференції «Українська незалежність: 30 років поступу», який видано відповідно до Обласної програми розвитку культури і духовності за рахунок коштів Хмельницької обласної державної адміністрації.

Захід розпочався хвилиною мовчання для вшанування пам’яті загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації. Віктор Адамський зазначив: «Презентація відбувається вкрай нелегкі для України часи – ми маємо війну з росією, ми відстоюємо власну державність, ми платимо найдорожчу ціну задля того, аби зберегти власну ідентичність і залишатися українцями… багато наших співвітчизників пішло з життя…».

У заході взяли участь: Микола Панасюк – заступник начальника відділу з питань місцевого самоврядування та комунікацій Хмельницької обласної ради; Лев Баженов – доктор історичних наук, професор, голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України; Інна Шоробура – ректор Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, доктор педагогічних наук, професор, депутат Хмельницької обласної ради; Катерина Чабан – т. в. о. директора Хмельницької ОУНБ; Микола Кабачинський – доктор історичних наук, професор. Говорили про вагомість видання, його наповнення змістовними історико-краєзнавчими дослідженнями та поширення його серед бібліотек області.

До заходу в онлайновому режимі доєдналось понад 90 учасників, серед яких: краєзнавці Хмельниччини, викладачі вищих навчальних закладів, представники органів місцевого самоврядування, працівники галузі «Культура» та «Освіта» області, студентська молодь Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії та громадськість області.

До збірника матеріалів увійшло 50 авторських досліджень та повідомлень. Присутні краєзнавці отримали авторський примірник видання, яке також надійде у фонди центральних бібліотек територіальних громад області.

Захід проходив офлайн та на платформі ZOOM.

Висловлюємо подяку Любові Сердунич за подароване під час заходу видання «Село Теліжинці на Старосинявщині: історія, проблеми, перспективи розвитку» у фонди Хмельницької ОУНБ.










 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com