Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«АДЖЕ ЗАЛИШАТЬСЯ ОЦІ ВІРШІ…»


1 січня 2022 року виповнюється 70 років з дня народження подільського поета, журналіста, члена Національної спілки журналістів України, лауреата міської премії ім. Богдана Хмельницького Володимира Андрійовича Дмитрика (1952 – 2018).

Володимира Андрійович народився 1 січня 1952 року в селі Тернавка Ізяславського району на Хмельниччині. Будучи студентом, зібрав цінні матеріали про перебування в Старокостянтинові на службі у князя К. В. Острозького першодрукаря Івана Федорова. Все життя Володимир Дмитрик пропрацював у сфері культури та мистецтвознавства.

Він був автор понад трьохсот газетних та журнальних публікацій в республіканській, обласній та періодичній пресі колишнього Союзу. Виступав у різних жанрах публіцистики, в основному як мистецтвознавець, літературний критик та есеїст.

Володимир Андрійович 10 років поспіль очолював міську літературну спілку «Поділля» та заснував періодичне видання – часопис «Літературна громада», а також упорядкував декілька випусків альманаху «Творче Поділля».

Більш детально з літературою про Володимира Дмитрика та його творчістю можна ознайомитися у бібліотеці та скористатись електронною базою даних «Краєзнавство Хмельниччини» на веб – сайті Хмельницької ОУНБ.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com