Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Незламні захисники України


«Незламні захисники України» – тема дискусії зі студентською молоддю Хмельницького інституту Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України ПрАТ «ВНЗ «Міжрегіональна Академія управління персоналом», яка присвячена Дню захисників і захисниць України в рамках засідання кіноклубу Docudays UA «Право в об’єктиві».

Присутні переглянули та обговорили документальну стрічку «Самооборона» українського режисера Сергія Лисенка з колекції DOCU/КЛУБ – Docudays UA.

Перед переглядом фільму учасники пригадали історичні факти становлення української державності. Звернули увагу на смислове значення слів «Захисник», «Патріот», «Козак», «Самооборона» та озвучили свої асоціації щодо назви фільму.

Обговорили питання: людської гідності; прав людини на свободу та особисту недоторканість; свободи слова, думки; свободи мирних зібрань та об’єднань.

Окрім цього, студентська молодь наголосила на ролі молоді в процесі становлення незалежної держави та житті країни. Говорили про патріотизм, зародження лідерства та здатність до самоорганізації громадянського суспільства заради спільної мети та єднання громадян для захисту Батьківщини.

Віктор Данилевський – учасник бойових дій на сході України в російсько-українській війні, керівник штабу ГО «Хмельниччина. Самооборона і контроль» (2013 – 2014 рр.) та експерт заходу розповів про мету «Самооборони», її завдання та як вони реалізовувалися. «Кожен українець повинен мати волю на самовираження, на самоідентифікацію як українця. Ми маємо бути європейцями не тільки на словах, але й в житті. Майбутнє країни залежить від кожного з нас», – сказав пан Віктор.

Експертами заходу були: Ольга Чорна – заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги; Алла Кірик – юрисконсульт I категорії Юридичної клініки Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова; Ольга Охман – кандидат юридичних наук, доцент кафедри права та правоохоронної діяльності Хмельницького інституту МАУП.






 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com