Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Ринок землі: що потрібно знати


Відбувся онлайн-коучинг «Ринок землі: що потрібно знати».

Учасники онлайн-зустрічі отримали роз’яснення щодо ключових моментів Закону України від 31 березня 2020 року № 2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який скасовує мораторій на продаж землі та встановлює вимоги до покупців земель, що вступає в силу з 1 липня 2021 року.

Отримали відповіді на питання: як підготуватися до ринку землі; чи потрібно виготовляти технічну документацію на земельну ділянку та реєструвати її; що робити власникам Державного акту на землю старого зразка; хто зможе купити землю та скільки; які землі не продаються; нормативно-грошова та експертна оцінка земельної ділянки.

Обговорили питання щодо викупу земельної ділянки фізичними та юридичними особами та окремі титули права землекористування; виправлення помилок у відомостях Державного земельного кадастру.

Говорили про безоплатну приватизацію земельної ділянки; ціну договору купівлі-продажу землі; шляхи мінімізації витрат за продаж землі.

На запитання відповідала заступник начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Руслана Матущак.

В онлайн-коучингу взяли участь 69 учасників – користувачі публічних бібліотек області, власники земельних ділянок та землекористувачі.

«Ринок землі та продовження земельної реформи – ключове питання у сфері земельних відносин у 2021 році», – зауважила Руслана Матущак.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com