Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Книга, що долає бар’єри


Бібліотека отримала книги від Львівського обласного осередку ВГО «Українська спілка інвалідів - УСІ». Вони виготовлені в «універсальному дизайні» та містять рельєфно-крапковий і плоский шрифт, озвучену версію в QR-коді, тверду палітурку з написом шрифтом Брайля. Видання мають кольорові рельєфні малюнки.

Завдяки такому поєднанню ці книги є доступними для цілком незрячих і слабозорих дітей, дітей з вадами слуху і опорно-рухового апарату, ментальними порушеннями, дислексією та ін.

Книги виготовлені в рамках проєкту «Книга, що долає бар’єри» за підтримки Українського культурного фонду.

В6058

821.161.2

А66

Андрухович С. Ю. Сузір'я курки : проза / С.Ю. Андрухович, М. Прохасько ; Укр. культ. фонд, Нац. ун-т «Львів. політехніка». – Львів : Вид-во Старого Лева, 2020. – 55 с.

«Сузір’я Курки» – це історія про дитинство і старість, про зв’язок між живими істотами і природою, про емпатію і страхи, про бабусю і дівчинку, рись і кота, про курку Марічку і велику зоряну курку Іскру, яка дивиться з небес.


В6063

821.161.2

Г37

Гербіш Н. Мандрівки з чарівним атласом: Париж : проза / Укр. культ. фонд, Нац. ун-т «Львів. політехніка». – Львів : Вид-во Старого Лева, 2020. – 72 с.

Кажуть, що Париж – це завжди про любов (і круасани). Тож Лука й Терезка вирушать у свою третю мандрівку з Чарівним Атласом не самі, а прихопивши з собою закохану пару. Разом вони ласуватимуть традиційною французькою випічкою, розкриють таємниці Ейфелевої вежі й незбагненного Монмартру, прогуляються вздовж Сени, познайомляться з полотнами знаних імпресіоністів і побачать славетний Нотр-Дам. А ще вони довідаються, чому столицю Франції називають Містом Світла і чому до неї так сильно хочеться повертатися повсякчас.


В6065

821.161.2

Л59

Лінинська С. Пан Сирник і різдвяний пампушок : казки / Укр. культ. фонд, Нац. ун-т «Львів. політехніка». – Львів : Вид-во Старого Лева, 2020. – 37 с.

Найкращий пекар містечка Ясного пан Сирник пошкодував останнього різдвяного пампушка для маленької дівчинки, бо сам був дуже голодним. Після цього усі солодощі почали видаватися пекареві гіркими. Пан Сирник був у відчаї – як же він тепер зможе готувати найсмачнішу та найдухмянішу випічку? Можливо, йому зможе зарадити лікар Апчих? Точно відомо одне – напередодні Різдва можуть трапитися розмаїті дива…


В6064

821.161.2

Л64

Лукащук Х. Таємничий обід : повість / Укр. культ. фонд, Нац. ун-т «Львів. політехніка». – Львів : Вид-во Старого Лева, 2020. – 21 с.

Юліан думає, що його старший брат ускочив у халепу. Щоб дізнатися, в чому річ, він подається назирці за братом і потрапляє… на урочистий обід до ресторану. Це для хлопчика справжнє випробування – адже біля його тарілки стільки розмаїтих ложок, виделок та ножів. Чи вдасться хлопцеві впоратися з нелегким завданням – пообідати в товаристві, дотримуючись етикету? А чи довідається він братову таємницю?


В6061

821.161.2

М18

Малетич Н. Іль. Казка про народження : казки / Укр. культ. фонд, Нац. ун-т «Львів. політехніка». – Львів : Вид-во Старого Лева, 2020. – 49 с.

Маленькі жителі Небесного саду готуються до земного життя у спеціальній школі. Проте Іль зовсім не хоче на Землю, йому подобається літати на яблуневій пелюстці і спати в улюбленому нарцисі. Ангелик Пауль розповідає Ілеві, що на Землі падає сніг – і тільки це переконує малого вирушити в незвідану мандрівку, аби народитися у люблячій родині на саме Різдво.

«Іль. Казка про народження» – історія для дітей, які запитують: «Де я був чи була, коли мене не було?». А також для дорослих, які можуть уявляти разом із дитиною, звідки ми приходимо на цю Землю і яким є наше призначення тут.


В6066

821.161.2

М19

Малкович І. А. Велике місто, маленький зайчик, або Мед для мами : казки / І. Малкович, С. Ус ; Укр. культ. фонд, Нац. ун-т «Львів. політехніка». – Львів : А-ба-ба-га-ла-ма-га, 2020. – 28 с.

Мама маленького Зайчика застудилася, і він вирішив піти купити для неї меду, адже чай з медом – найкращі ліки на горло. Але місто велике, а Зайчик – дуже маленький, і він заблукав...


В6060

28-1

Н90

Нурсі Б. С. Двадцять п'ять ліків: із зібрання творів «Рісале-і Нур» : проза / Укр. культ. фонд. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2018. – 52 с. ел. опт. диск (CD-ROM).

Книга «25 ліків» – це насамперед послання для людей, у якому кожен, хто потребує, знайде для себе підтримку, співчуття та розуміння самого автора. Автор називає свою книгу рецептом духовного очищення, і з цим важко не погодитися.


В6062

821.161.2

П84

Прохасько М. Хто зробить сніг : казки / М. Прохасько, Т. Прохасько ; Укр. культ. фонд, Нац. ун-т «Львів. політехніка». – Львів : Вид-во Старого Лева, 2020. – 74 с.

Тепла казка по родину кротів та їх тринадцять кротенят, про дружбу та взаємодопомогу, про турботу та домашній затишок, а також про те, хто насправді робить сніг…


В6059

821.161.2

Ш37

Шевченко Т. Г. Дитячий Кобзар : проза / Укр. культ. фонд. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2018. – 52 с. ел. опт. диск (CD-ROM).

Дитячий кобзар – це збірка найвідоміших віршів Тараса Шевченка.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com