Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Бібліотека у сучасному форматі: професійні ідеї, сучасні проєкти»


На платформі ZOOM з 28 по 30 жовтня 2020 року відбувся обласний семінар завідуючих методико-бібліографічними підрозділами ЦБС, ЦРБ, ЦМБ та центральних бібліотек ОТГ на тему «Бібліотека у сучасному форматі: професійні ідеї, сучасні проєкти».

Щоденно у заході брали участь від 45 до 53 працівників методичних служб області. З інформаційно-консультаційними повідомленнями виступили перед слухачами 13 фахівців обласної універсальної наукової бібліотеки.

Відкрила семінар директор обласної універсальної наукової бібліотеки Чабан К. А. та озвучила пріоритетні напрямки роботи бібліотек. Привітали учасників онлайн-заходу Власюк Н. А. – головний спеціаліст відділу з питань культури, мистецтва та охорони культурної спадщини; Синиця Н. М. – учений секретар Хмельницької ОУНБ, голова Хмельницького обласного відділення ВГО УБА; Навроцька Л. Ц. – методист навчально-методичного відділу мистецьких навчальних закладів та підвищення кваліфікації Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва. Гостем семінару була директор Бердичівської міської ЦБС Кущук Тетяна, яка розповіла про досвід роботи своєї бібліотечної системи, реалізовані проєкти, важливість командної роботи.

Три дні семінару були продуктивними та змістовними. Учасники обговорили наступні питання: напрямок методичної роботи бібліотек в умовах організації об’єднаних територіальних громад; нормативні документи, що регламентують роботу бібліотек; особливості дистанційного навчання; стратегія проєктної діяльності; поповнення бібліотечних фондів за Державною програмою та заходи з популяризації книг, отриманих за програмою, організація роботи зі збереження бібліотечних фондів; формування, наповнення та використання краєзнавчих баз даних.

На практичних тренінгах вчилися створювати тексти для веб-сторінок та дізналися про алгоритми контент-маркетингу для якісного ведення бібліотечних інтернет-ресурсів; розглянули адресну частину та офлайн-додаток електронної системи моніторингу публічних бібліотек України (ЕСМаР); як працювати з інформацією та формувати медіаграмотність; облік основних показників бібліотек, в тому числі, в умовах карантинних обмежень; основні напрямки соціологічної роботи бібліотек області.

Під час онлайн-семінару у форматі майстер-класу працювали з сервісом графічного дизайну Canva та створили рекламні листівки.

Напередодні семінару було завершено онлайн-конкурс професійної майстерності серед методистів області «Кращий методист – 2020». Під час семінару підведено підсумки конкурсу та визначено переможцями методистів центральної бібліотеки Полонської міської ОТГ та Ярмолинецької ЦРБ.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com