Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Меджибіж полікультурний


Відбулась презентація путівника та пересувної виставки «Меджибіж полікультурний», де йдеться про спадщину трьох культур – українську, польську та єврейську у містечку Меджибіж.

Директор історико-культурного заповідника «Межибіж» Олег Погорілець наголосив, що багатокультурна спадщина є особливим ресурсом не лише самого Меджибожа, а й усієї Меджибізької об’єднаної територіальної громади: «Багато народів за багато століть зробили Меджибіж саме таким, як він є. І він — місто не тільки старовинного замку і єврейського некрополя, Меджибіж та його околиці мають багато не менш цікавих пам’яток. А ще — історії видатних людей світового рівня, легенди, страви місцевої кухні, які й складають багатогранну, поліетнічну спадщину, яку передано нам усім».

Заступник директора історико-культурного заповідника «Межибіж» Ігор Западенко, який є упорядником і науковим редактором путівника, розповів, що у ньому вміщено 45 історій та 146 ілюстрацій, обсягом 96 сторінок, які розповідають про маловідомі широкому загалу пам’ятки і факти з літопису містечка, яке наступного року відзначить 875-ліття своєї першої письмової згадки. Усі бажаючі отримали в подарунок путівник.





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com