Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Місцеві вибори-2020


Про особливості виборчої кампанії-2020 дізналися учасники онлайн правового інформатора «Місцеві вибори: що потрібно знати» на платформі ZOOM.

Упродовж заходу мешканці та користувачі місцевих бібліотек Чемеровецької, Війтовецької селищних ОТГ, Смотрицької та Староушицької сільських ОТГ та Віньковецького району порушували питання щодо процедури голосування за новим Виборчим кодексом, який враховує новий територіальний устрій; норм, які це регламентують; новацій, що очікують виборців під час цьогорічного голосування. Йшлося про вплив карантинних обмежень на процес голосування, можливі порушення під час волевиявлення та відповідальність, яка передбачена законодавством за неправомірні дії.

Розглядалися питання розміщення біографій та програм кандидатів у місцевих ЗМІ та законодавчого регламентування передвиборної агітації в соціальних мережах.

Володимир Гарієвський розповів як правильно зробити вибір та не зіпсувати бюлетень, про участь у голосуванні людей, які за станом здоров’я не можуть відвідати виборчу дільницю та обмеження балотування одного кандидата до місцевих рад.

На питання відповідали Ольга Чорна – в.о. заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Оксана Банкова – начальник відділу комунікацій та правопросвітництва

Володимир Гарієвський – громадський омбудсмен захисту виборчих прав Громадської Мережі «Опора» в Хмельницькій області.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com