Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

16 СІЧНЯ В УКРАЇНІ ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ «КІБОРГІВ», ЯКІ ЗАХИЩАЛИ ДОНЕЦЬКИЙ АЕРОПОРТ


Бої за Донецький аеропорт тривали з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року. Підривом нового терміналу завершилася його 242-денна оборона. Зруйновані стіни летовища накрили своїх останніх захисників.

Книжкова виставка «Пам’ятаймо кіборгів безсмертних!» – це спроба розповісти про епопею оборони Донецького аеропорту. Це години пам’яті, просякнуті сумом та болем. Автори висловили всю глибину трагедії, підлості, героїзму, ненависті, пристрасті, які притаманні цій війні.

В представлених книгах відтворена узагальнена картина баталій, виявлені причини безпрецедентної стійкості захисників летовища, показано всю велич героїзму українських кіборгів, які самовіддано обороняли новий термінал ДАП. Понад 60 інтерв’ю оборонців летовища і десятки ексклюзивних фото з місця подій, коментарі військових та експертів з безпеки з України, Канади, США – усе це під обкладинкою непростих, але дуже важливих і правдивих книжок.

Бої за Донецький аеропорт стали символом незламності та бойового духу українського війська, а захисники терміналів отримали прізвисько «кіборги».

Вони вистояли, не вистояв бетон.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com