Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Людина. Політик. Легенда


До 380-річчя від дня народження гетьмана України, борця за незалежність України Івана Мазепи презентовано книжкову виставку «Іван Мазепа – славетний гетьман України».

Він був одним із найвправніших дипломатів тодішньої Європи, полководцем і водночас поетом, у віршах якого найвідчутніше відлунювали патріотичні мотиви, уболівання за долю України. Різноманітна природна обдарованість поєднувалася в ньому з високою освіченістю. Гетьман Іван Мазепа намагався зробити з України європейську державу, підняти й зміцнити значення та престиж гетьманської влади, які за десятиріччя руїни зазнали страшної девальвації. Жодний із гетьманів не зробив так багато, як Мазепа, для розвитку культури та духовності українського народу.

Видання, які представлені на виставці, розповідають про діяльність гетьмана та відкривають маловідомі факти з його життя. Увагу читачів привернуть книги С. Павленко «Іван Мазепа як будівничий української культури», «Міф про Мазепу», «Оточення гетьмана Мазепи: соратники та прибічники», «Доба гетьмана Івана Мазепи в документах», тощо.

Запрошуємо усіх бажаючих до перегляду книжкової виставки.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com