Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Боротьба Джамали


У День Соборності України відбулося виїзне засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA. Учні старших класів НВК № 7 мали змогу переглянути стрічку режисера Елін Йонссон «Боротьба Джамали».

Фільм «Боротьба Джамали» - це більше, ніж кіно. Це реальна історія, яка демонструє, що всього одна людина, співачка Джамала, змогла привернути увагу всього світу до проблем кримськотатарського народу і загалом до війни, яка триває в Україні. Це особистий і потужний портрет надзвичайно талановитої жінки, а також сила її пісні і виступу, які пролили світло на історичні події та сучасну політичну ситуацію.

Традиційно після перегляду фільму глядачі висловлювали свої враження та думки. В ході обговорення для порівняння було звернуто увагу на підписання Акту Злуки про об'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської народної республіки та втраті частини території України в наслідок окупації 2014 року. Школярів вразила історія сім’ї головної героїні про депортацію з Криму в Узбекистан, коли люди, стоячи в повному вагоні майже декілька діб, помирали від голоду. Учні відмітили, що фільм показує незламність людського духу, патріотичність народу, а також піднімає питання порушення прав і свобод людини як в радянський період, так і сьогодні.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com