Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Тарасове слово – душа України


7 березня 2018 року у читальному залі гуманітарного профілю
відбулися літературні читання «Тарасове слово – душа України»
(до 204-ї річниці з дня народження Т. Г. Шевченка)

За щорічною традицією, починаючи з 9 березня і до кінця місяця в Україні проходять Шевченківські заходи, приурочені до Дня народження великого Кобзаря.

Для кожного українця Шевченко не просто поет. Ми йдемо до нього, ми чуємо його крізь століття, сприймаємо як сучасника. У нього питаємо поради, у його творчості та житті шукаємо важливі для нас відповіді. Неперевершений світоч української культури, геніальний поет, художник, мислитель Тарас Григорович Шевченко відомий не лише в Україні, але й в усьому світі. Сьогодні він – сучасний, живий і актуальний як ніколи! Країна спрагло припадає до його творчого спадку, як до життєдайного джерела, перечитує та переосмислює кожен Поетів рядок у пошуках відповідей на гострі питання сьогодення і, що найголовніше, – знаходить їх.

У заході взяли участь: Микола Кульбовський - лауреат обласної премії ім. Тараса Шевченка, літературознавець, краєзнавець, член Національної спілки журналістів України; Ніна Шмурікова-Гаврилюк— лауреат обласної премії ім. Тараса Шевченка, поетеса, член Національної спілки письменників України; Володимир Олійник – лауреат міської премії ім. Б. Хмельницького, поет, літературознавець, дослідник творчості Тараса Шевченка.

Під час заходу звучала поезія Тараса Шевченка у виконанні гостей та учнів Хмельницького ліцею №17, лунали пісні на вірші великого Кобзаря, відбулась презентація книжкової виставки “Єднаймо душі словом Кобзаря ”.




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com