Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Вічна слава безсмертю хоробрих!


До Дня вшанування пам`яті Героїв Крут

24 січня 2018 року у читальному залі гуманітарного профілю відбувся урок пам`яті «Вічна слава безсмертю хоробрих, які кличуть на подвиг живих!» до Дня вшанування пам'яті Героїв Крут.

Захід проходив з метою виховання у молоді патріотизму, поваги до історичного минулого українського народу, вшанування пам'яті полеглих за незалежність Батьківщини та у зв'язку зі 100-річчям героїчної загибелі юнаків у бою під Крутами.

Є в українській історії події, які стали знаковими, стали символічними. Такою подією є подвиг під залізничною станцією Крути молодих захисників Української Держави.

Крути стали початком нової доби в історії України. Без Крут навіть Акт Злуки УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року був би лише документом. Пам'ять про героїв Крут стала взірцем та прикладом для наслідування майбутнім поколінням.

У заході взяли участь: Наталія Солтис – методист науково-методичного центру Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради, Назар Чeпко – учасник Майдану та боєць добровольчого батальйону; учнівська молодь міста.

Під час проведення заходу відбулася презентація книжкової виставки «Крути: бій за майбутнє», перегляд та обговорення фрагментів документального фільму «Крути. Нескоренні…»


до Дня вшанування пам`яті Героїв Крут до Дня вшанування пам`яті Героїв Крут до Дня вшанування пам`яті Героїв Крут

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com