Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Життя та доля Бертольта Брехта


Боятись треба Не смерті,
а пустого Життя.
Б. Брехт

Життя та доля Бертольта Брехта Життя та доля Бертольта Брехта
Життя та доля Бертольта Брехта Життя та доля Бертольта Брехта

З 8 до 18 лютого 2018 року у читальному залі гуманітарного профілю експонується виставка-знайомство «Життя та доля Бертольта Брехта» (до 120-річчя з дня народження німецького поета та драматурга).

Сьогодні ми відкриваємо надзвичайно цікаву сторінку в історії розвитку світової літератури і познайомимось з великим митцем, який успішно працював у різних галузях культури. Це - талановитий поет, драматург, прозаїк, критик, обдарований режисер, видатний теоретик театру, громадський діяч.

Шлях Бертольта Брехта завжди супроводжувався різкою полемікою, його творчість була приводом для гострих дискусій та ідейно-політичної боротьби. Антифашистська діяльність Б. Брехта ускладнювала і робила небезпечним його проживання в країнах Європи. У 1941 р. він відвідав Радянський Союз і звідти емігрував до США. П’ятнадцять довгих років йому довелося провести у вигнанні.

Але саме в еміграції Б. Брехт написав свої найкращі п’єси: «Страх і відчай у Третій імперії» (1935-1938), «Добра людина з Сезуану» (1938-1940), «Матінка Кураж та її діти» (1939), «Життя Галілея» (1939), «Кавказьке крейдяне коло» (1944).

Вплив і слава літературної творчості й театру Б. Брехта поширились далеко за межі Німеччини. Його п’єси ставилися в багатьох театрах світу. У кожній з них йдеться про діалектику добра та зла в людині, про соціальну залежність та необхідність позбутися її, про відповідальність за завтрашній день всієї планети.

Запрошуємо користувачів бібліотеки ознайомитися з матеріалами виставки, які розповідають про митця, що відкрив нову епоху в західній драматургії.

Виставка розрахована на учнівську молодь, студентів та користувачів, які захоплюються творчістю Бертольта Брехта.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com