Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

«Code start у бібліотеці»


У бібліотеці проведено стартовий день кодування в рамках Тижня кодування ЄС.

Мета заходу – зацікавити до програмування молодих людей, які не мають технологічних знань, але хочуть бути не просто пасивними користувачами, а творцями та реалізаторами своїх ідей.

Учасниками онлайн-заходу стали користувачі бібліотек об’єднаних територіальних громад міст Волочиськ, Нетішин, Городок, учнівська молодь міста Кам’янець-Подільський та користувачі Віньковецької ЦРБ, користувачі обласної бібліотеки працювали в офлайн-режимі.

Під час веб-квесту учасники: познайомилися з ІТ-спеціальностями геймдизайнера, дизайнера інтерфейсів, SMM-фахівця, технічного редактора, програміста; створили спільну платформу для спілкування та обміну досягнень («Code start у бібліотеці» Хмельницька область).

Переглянули та обговорили відеофільм про основи програмування та познайомилися з безкоштовними програмами: аудіоредактор - Audacity, програвачі мультимедіа, фоторедактор - FastStone, графічним редактором - Paint, Gimp, ножиці, Windows Movie Maker - додатком для створення власних роликів та слайд-шоу з відео та фото.

Учасники на різних локаціях створювали відеоролики, які зразу публікували на сторінці у Фейсбук.

Відгуки під час заходу були тільки позитивні, всі учасники зацікавилися ІТ-спеціальностями, а ІТ-продукти, створені в квесті, можуть стати в нагоді для особистих цілей.

Захід проведено у партнерстві з обласним відділенням ВГО «Українська Бібліотечна Асоціація» за підтримки німецької благодійної організації Haus des Stiftens gGmbH та Ресурсного центру розвитку громадських організацій «Гурт» як партнера мережі TechSoup Europe в Україні в рамках міні-гранту на проведення «Code start у бібліотеці» (стартовий день кодування).





 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com