Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Конституція України – гарант стабільності та розвитку


З нагоди 22-ї річниці Конституції України у читальному залі представлено книжково-ілюстративну виставку «Конституція України – гарант стабільності та розвитку».

Мета виставки: ознайомлення користувачів з історією створення Конституції України та основними її засадами; формування правової культури та отримання знань про конституційні права і свободи; популяризація бібліотечних фондів.

На виставці представлена література, яка відображає найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України. Окремо висвітлена історія української конституції та конституційного процесу в Україні з найдавніших часів до сьогодення. Це Конституція Пилипа Орлика (1710 р.), Конституція УНР (1918 р.), Конституція УРСР 1978 р, та Конституція України, яка єднає ідею побудови демократичної незалежної України.

Представлена книжкова експозиція містить такі розділи:

  • У витоків створення Конституції;
  • Історія конституційного розвитку України;
  • Конституція України: новий відлік часу;
  • Право. Закон. Обов’язок.

Серед літератури, яка експонується на виставці, безумовно, привернуть увагу такі книги: «Конституція України», «Пакти і Конституції Української козацької держави», «Конституції і конституційні акти України», «Як приймалась Конституція», «Права і свободи людини і громадянина в Україні», «Конвенція прав людини і основоположних свобод» та інші.

Запрошуємо усіх бажаючих послідовно розглянути основні етапи становлення та розвитку української конституційної ідеї.



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com