Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Всесвітній день вишиванки


17 травня Україна святкує Всесвітній день вишиванки. Це свято покликане сприяти єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу, зберігає споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.

Бібліотека і вишиванка – це сучасно, стильно, модно.

Колектив нашої бібліотеки приєднується до Всеукраїнської акції – одягти вишиванки на роботу.

Українська вишиванка є абсолютно унікальна – це не просто одяг, це оберіг нації. Ми вбираємось у вишиванки не тільки для краси, а ще й для того, щоб зберегти наш рід. А головне – показати всьому світу, що є така країна – Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію.

До дня вишиванки у бібліотеці презентовано книжково-ілюстративну виставку «Благословенні кольори української волі», на якій представлені результати досліджень мистецтва вишивки і лексикону українського орнаменту, схеми українських орнаментів тощо. Книжкові скарби нашої бібліотеки розкривають відновлення національної пам’яті, ознайомлення з традиціями створення і носіння вишиванок, сучасними тенденціями в їх оздобленні.

У відділі виробничої літератури експонується виставка-експозиція робіт студентів Хмельницького національного університету «Вишитий рушник – символ України».


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com