Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Docudays UA: Канцелярська сотня


Канцелярська сотня

17 травня о 15.00 відбудеться чергове засідання клубу соціального та правового кіно Docudays UA, під час якого буде переглянуто стрічку режисера Сергія Лисенка «Канцелярська сотня».

Дана стрічка представлена онлайн-кінотеатром DOCU/SPACE. Це перший онлайн-кінотеатр в Україні, що демонструє документальні фільми про права людини.

Герої фільму – громадські активісти, що прагнуть справедливості та хочуть змінити життя у своїй країні на краще. Саме вони першими зайшли на територію «Межигір’я» і побачили багаточисельні свідчення маштабної корупційної діяльності, які намагалися знищити, тікаючи з країни, колишній президент України та його оточення. Щоб врятувати утоплені, порізані, обгорілі документи й привести до покарання злочинців у владі, журналісти та волонтери організували «Канцелярську сотню», яка з найдрібніших клаптиків відновила та впорядкувала повноцінні докази злочинів. Тепер їх Канцелярська сотня працює над web-проектами, які дозволяють відслідкувати власність українських чиновників та їх родин – нерухомість, автомобілі, землю.

Традиційно після показу відбудеться обговорення сюжету фільму за участі керівника Хмельницького Офісу Мережі правового розвитку при ГО "Подільська правова ліга" Анастасії Площинської.


Запрошуємо усіх бажаючих.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com