Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Я маю право


У бібліотеці в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!» відбулася зустріч головного спеціаліста відділу реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Ірини Щербини з учнівською молоддю колегіуму ім. В. Козубняка. Захід відбувся в рамках роботи клубу правових знань «Держава. Право. Громадянин».

З метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо використання та захисту їхніх прав у повсякденному житті, Міністерством юстиції України ініційовано в 2017 році загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право!». Гасло проекту: «Знаю! Дію! Захищаю! Знаю свої права. Користуюсь ними і знаю, що треба робити, коли мої права порушують. Захищаю себе згідно з законами, а держава захищає мене і мої права».

В рамках проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами. Поширення знань та освітня місія сприяє залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки. До географії проекту віднесено всі міста України, в тому числі віддалені селища, де функціонують центри та бюро системи надання безоплатної правової допомоги.

Головний спеціаліст проінформувала присутніх про дію цього проекту, його значення у напрямку підвищення правових знань громадян.

Під час заходу відбулась презентація книжкової виставки «Права людини понад усе».




 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com