Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Впровадження УДК. Систематизація документів


18 квітня проведено перший в поточному році семінар-практикум «Впровадження УДК. Систематизація документів» для 45 працівників відділів комплектування районних, центральних міських та опорних бібліотек ОТГ. Мета навчання – формування у фахівців публічних бібліотек знань та вмінь методики індексування за таблицями УДК.

Під час занять слухачі ознайомились з основними та допоміжними таблицями УДК та їх використанням в роботі бібліотек, методикою індексування інформаційних ресурсів, правилами побудови складних індексів УДК за допомогою допоміжних таблиць Універсальної десяткової класифікації, а також ресурсами для самоосвітньої діяльності в контексті опанування методології класифікування.

Заняття відкрила директор бібліотеки Чабан К.А., проводили фахівці ОУНБ: заступник директора Маковська В.В., завідуюча відділом формування, наукового опрацювання фондів Лавренчук І.О., завідуюча сектором наукової обробки документів Пірог Л.А., провідні бібліотекарі Лемешева І.Б. та Синиця О.Г.

Бібліотекарі області отримали не тільки теоретичні знання, а й практичні навички, спробувавши самостійно систематизувати документи за УДК.

Під кінець практикуму учасники обговорили проблемні в їхній роботі питання по індексуванню документів за таблицями УДК, отримали консультації щодо обліку документів в сумарних книгах та «Щоденниках роботи бібліотек».



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com