Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Ромська мрія


До Міжнародного дня ромів у бібліотеці організовано перегляд та обговорення документальної стрічки "Ромська мрія» режисера Романа Бондарчука з колекції Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Учасниками засідання клубу соціального і правового кіно Docudays UA були завідуюча сектору національностей та релігій управління культури, національностей, релігій та туризму Хмельницької облдержадміністрації Олена Западенко, керівник Хмельницького Офісу Мережі правового розвитку при ГО "Подільська правова ліга" Анастасія Площинська, практичний психолог Центру соціальних служб для сім’ї та молоді Антоніна Виговська та працівники Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

В ході перегляду короткометражок обговорювались питання соціалізації ромів, усталених в суспільстві стереотипів сприйняття та проблемних сторін їх способу життя, подолання нерівності у здобутті ромами освіти та працевлаштуванні, наданні юридичної допомоги та законодавчому регулюванні ряду питань. Учасники акцентували увагу на необхідності поширення інформації щодо походження, особливостей традицій та культури ромської спільноти, виховання толерантного ставлення до них, оволодіння психологічними прийомами боротьби з введенням в оману та уникнення шахрайства. Погодились з тим та висловили надію, що поєднання зусиль державних та громадських установ, закладів культури, освіти, соціального спрямування, права у інформаційній просвіті та допомозі зможуть покращити життя ромів та змінити ставлення до них у суспільстві.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com