Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Розмалюю писанку


До Великодніх свят у бібліотеці презентовано колекцію одягу в етно-стилі «Розмалюю писанку» студентів кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва Хмельницького національного університету.

Мета заходу: розкрити значення українського костюму, як невіддільної історії народу, його велике історичне та художнє значення, як один із символів українства, без якої немислима національна ідентичність українського народу.

Для студентів Хмельницького національного університету та Хмельницького професійного ліцею № 8 підготовлено інформаційне повідомлення «Українське вбрання – частка народної душі», продемонстровано відео «Святкове вбрання із різних історико-етнографічних регіонів України» та презентовано книжково-ілюстративну виставку «Український літопис вбрання».

В рамках заходу майстер народного мистецтва, член Спілки дизайнерів України, доцент кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва Хмельницького національного університету Лариса Корницька розповіла про український костюм як мистецький витвір, який відображає побутові, соціальні та обрядові функції та розкрила етнічні мотиви в сучасному одязі.

Доцент кафедри технологічної та професійної освіти і декоративного мистецтва Хмельницького національного університету Олена Міщенко представила колекцію одягу в етно-стилі «Розмалюю писанку».



 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com