Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Незгасна зоря


«Собори душ своїх бережіть, друзі... Собори душ!..»
Олесь Гончар


Злочину можна запобігти

4 квітня працівниками відділу абонемента проведено годину літературного портрета «Незгасна зоря» з нагоди 100-річчя від дня народження одного з найвидатніших представників української літератури ХХ століття Олеся Гончара.

Злочину можна запобігти Злочину можна запобігти

Олесь Гончар – це письменник, який чудово поєднує лірику з епосом, романтизм із реалізмом. Його творчість широко відома не лише в нашій країні, а й за її межами. Книжкові видання письменника виходили більш як тридцятьма мовами народів світу, а окремі його новели, статті і уривки з романів публікувалися в сімдесяти шести країнах.

Сторінки життєвого і творчого шляху видатного українського письменника, літературного критика, громадського діяча працівники бібліотеки перегорнули разом з ученим, педагогом, краєзнавцем Віталієм Петровичем Мацько та з учнівською молоддю Хмельницького вищого професійного училища №11.

У ході заходу присутні переглянули фрагменти фільму «Зодчий душі людської».


Злочину можна запобігти Злочину можна запобігти

На завершення літературного портрета, відбулася презентація книжкової виставки «Олесь гончар: творчість як доля…»

Творча спадщина Олеся Гончара, як ніколи, актуальна сьогодні, адже Олесь Терентійович один із «поборників незалежності», а у його слові бринять найкращі, наймиліші барви рідної України, звучить симфонія національної історії, гордість за приналежність до свого талановитого й працьовитого народу.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com