Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту


29 березня проведено День обласної бібліотеки «Ресурси обласної бібліотеки для підвищення кваліфікації працівників бібліотек та задоволення інформаційних потреб мешканців громад» для фахівців публічних бібліотек Красилівщини.

Професійний захід складався із трьох блоків: «Обласна універсальна наукова бібліотека – центр неперервного підвищення кваліфікації для працівників публічних бібліотек», «Проектна діяльність публічної бібліотеки як фактор її розвитку» та «Віддалені ресурси бібліотеки для задоволення інформаційних потреб мешканців громад».

Учасникам було презентовано віртуальні послуги бібліотеки для професійного зростання та можливості їх використання через електронні послуги бібліотеки. Проектна діяльності бібліотек розглядалися в контексті вирішення актуальних проблем у питаннях обслуговування населення, залучення потенційних спонсорів, зацікавлених організацій та можливості підвищення іміджу сільської бібліотеки в громаді.

Розглянуто можливості забезпечення запитів користувачів у сільських бібліотеках через використання послуг електронної доставки документів та міжбібліотечного абонементу. Жвава дискусія відбулася під час демонстрації можливостей «Каталогу електронних послуг для громади у публічних бібліотеках Хмельниччини». Учасники заходу були одностайні в твердженні, що на сьогодні в сільських бібліотеках повинні бути створені умови для користування сучасними комп’ютерними та інтернет-технологіями.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com