Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Японія: нев’януча квітка сакури


Під такою назвою у читальному залі гуманітарного профілю пройшов літературно-художній вернісаж, присвячений Року Японії в Україні. Організаторами заходу виступили читальний зал гуманітарного профілю та відділ літератури іноземними мовами бібліотеки.

Мета проведення: ознайомлення користувачів бібліотеки з історією, традиціями, культурою, літературою країни вранішнього сонця, висвітлення шляхів всебічного зміцнення відносин дружби і партнерства між народами України та Японії.

Японія – ця дивовижна і прекрасна країна відома своїм економічним дивом, її культура вирізняється вічним прагненням до краси. Вона дивує своїми давнішніми традиціями, яких японці чітко дотримуються і досі. Японський костюм, літературна японська мова, національний інтер’єр, церемонія чаювання, театр «кабукі» і величезна кількість оригінальних звичаїв – і це все в оточенні надсучасних нанотехнологій! Таке унікальне поєднання традиційного і сучасного не зустрінеш в будь-якій іншій культурі.

Японія – це країна, яка зуміла стати однією з найбільш розвинених, не втрачаючи при цьому своїх традицій. Вона зберегла своє власне обличчя і, навіть, примусила інші країни звернутися до її досягнень та перейняти частину її культурної спадщини.

Знавець та дослідник японських традицій Кирило Назаров за допомогою мультимедійної презентації ознайомив запрошену на захід учнівську молодь з історією та культурою країни вранішнього сонця.

Члени літературного гуртка гімназії №1 в театралізованій формі продемонстрували оригінальні звичаї японського народу та розповіли про цікаві факти, які викликають захоплення.

Відбулась презентація виставки-інсталяції «Японія літературна», на якій представлені твори лауреатів Нобелівської премії Ясунарі Кавабата та Кандзибуро Ое, японські народні казки, японська поезія, творчість Саке Ко, Кобо Абе, Харуки Муракамі.

Проведення літературно-художнього вернісажу – ще один крок на шляху знайомства наших користувачів з унікальною та самобутньою історією та культурою дружнього народу.


Японія: нев’януча квітка сакури Японія: нев’януча квітка сакури Японія: нев’януча квітка сакури
Японія: нев’януча квітка сакури Японія: нев’януча квітка сакури Японія: нев’януча квітка сакури
Японія: нев’януча квітка сакури Японія: нев’януча квітка сакури Японія: нев’януча квітка сакури

 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com