Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Крим SOS


Крим SOS

24 січня відбулося чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA, під час якого учнівською молоддю було переглянуто фільм режисера Сергія Лисенка «Крим SOS».

Стрічка «Крим SOS» розповідає про перші дні російської окупації півострова та активну громадянську позицію кримських активістів, які створили сторінку у Facebook, щоб надавати оперативну та перевірену інформацію про ситуацію в Криму. Нині «Крим SOS» надає екстрену гуманітарну, правову, психологічну допомогу внутрішньо переміщеним особам, бореться за повернення Криму до складу України.

Після перегляду фільму учні ділилися своїми враженнями та емоціями, хтось зауважив, що відчуває гордість за волонтерів, які допомагають внутрішньо переміщеним особам, хтось виявив захоплення позицією українських військових, які зберегли вірність та присягу Україні, але також були виявлені і занепокоєння фактами викрадень, ув’язнень та арештів жителів Криму які не погоджуються з окупаційною політикою Росії.

Глядачі були щиро зворушені позицією кримських татар, зокрема у вияві мирних пікетів за свободу дотримання своїх прав, адже йдеться про порушення всіх принципів прав людини, і саме у таких порушеннях допомогла їм розібратися практичний психолог Центру соціальних служб для сім’ї та молоді Антоніна Виговська.

Приємно констатувати, що наша молодь мислить розумно, глибоко, патріотично, правильно оцінює проблеми і бачить шляхи її вирішення.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com