Закрити
фото
logo

   
X

Пошук по сайту

Тілом і душею


Тілом і душею

23 березня 2017 року відбулося чергове засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA, під час якого студентами Хмельницького університету управління та права було переглянуто фільм Матьє Брона «Тілом і душею».

У сюжеті фільму піднімалася проблема людей з обмеженими можливостями, яка є досить актуальною для України. Саме тому після перегляду стрічки присутні говорили про героїв фільму та співставляли побачене із життям людей з обмеженими можливостями у нашому місті. Обговорювали порушення прав людини, умови для самореалізації і всі перешкоди забезпечення їх правами на рівні із звичайними мешканцями.

Практичний психолог Центру соціальних служб для сім’ї та молоді Виговська Антоніна допомагала студентам зрозуміти психологічний стан людей з обмеженими можливостями.

На завершення обговорення глядачі дійшли висновку, що більшість із мешканців міста не замислюються над тим, що поряд з нами живуть люди з фізичними вадами, які мають дуже сильну волю до повноцінного життя і вони не потребують жалості, вони хочуть жити так, як і здорові люди, і їхня «особливість» ніяк не стає на заваді у їх мріях, спілкуванні і повноцінному житті.

Студентами було відмічено, що фільм спонукає замислитися над власним життям, усвідомити, що ми – люди, і кожен є індивідуальною особистістю яка заслуговує на повагу, увагу оточуючих і має право бути щасливим.


 

© Хмельницька обласна універсальна
наукова бібліотека
e-mail: library.ounb.km@gmail.com